Hanna

Hanna

Oflyt

JobbPosted by Hanna Thu, February 23, 2012 21:44:06
Det blir mycket jobbinlägg nu men det känns som att det är det enda jag gör just nu; jobbar. Eller är på nån träning.

Jag glömde ju skriva igår att det inträffade ett nyss missöde med bilen. På ett ställe står lådorna i en uppförsbacke och så måste man backa ner sen. Jag kom lite snett på väg ner men hamnade på en ganska bred infart till ett hus så jag såg att jag hade plats att svänga ut. När jag skulle fortsätta backa sa det dock BLAM! och så hade jag kört rätt in i en lyktstolpe. Suck! Den var precis mitt mellan bakfönstrena så jag såg den inte. Höll inte på att ta mig därifrån heller för det var för halt att köra uppåt (framåt) och bakom mig hade jag ju stolpen. Men jag lyckades tråckla mig ut, gick ut och tittade bak på bilen men det syntes ingenting. Tur det! Själv fick jag dock lite ont i huvudet (som gick över efter en stund).

Idag var det dags igen. På ett ställe åker man och delar post åt ena hållet och så vänder man och åker tillbaks, det tar bara nån minut. På väg tillbaks hann dock en kvinna med spark och litet barn ta sig ut på vägen, skulle antagligen vittja postlådan. De hade inte bråttom, barnet stod nästan ute på vägen så jag fick ju väja för att inte komma för nära. Då skar hjulen ner utanför vägen och så satt jag där jag satt i diket. AARRGHHH vad less jag blev!! Inte tog jag mig ut ur bilen heller för jag kunde ju inte öppna dörren. Kvinnan (och senare två herrar också) hjälpte mig i alla fall upp, hon drog upp mig med sin bil. Men innan vi hittat alla tillbehör (krok, bogserlina osv) så gick det ju i alla fall 20 minuter. Nog så länge när varje sekund räknas. Adam som ville komma och hälsa på på mitt jobb efter hockeyträningen, hade jag inte kört i diket hade jag hunnit in men nu hann jag inte, han ville inte stå och vänta i en halvtimme så han åkte hem istället.

En timme övertid blev det idag också.

Kanske fredagen blir bra i alla fall? Det ser dock inte ljust ut, ingen b-post var uppdelad när jag gick hem 17:30 och det var tomt på en del rader på planeringen imorgon. Dock tänker jag INTE jobba övertid imorgon, inte på Adams födelsedag!

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post312

Världens bästa onsdag?

JobbPosted by Hanna Wed, February 22, 2012 20:56:31
Idag blev ingen bättre dag. Det var jättemånga sjuka så vi skulle få dela på flera distrikt. Jag skulle ha kört en sväng i Hudik och sen Forsa, men fick istället åka till Iggesund och köra 32 (2½h). Innan jag var klar med det ringde Eva-Lena, hon körde 31 men hann inte klart (jobbar halvtid) så jag fick köra det hon hade kvar, tog en timme. Sen till kontoret och få i sig nån lunch och så iväg till Forsa. Som tur var hade Vera tagit en del åt mig men jag kom ändå inte in förrän 17:30. Då hade jag slutat för en halvtimme sen. Det i kombination med att jag inte tog ut hela lunchen idag heller gjorde att det blev 1h 15min övertid idag också. Undrar när man ska ha tid att ta ut all komp man tjänar in?

Imorgon får de som vill börja kl 08, jag tänker göra det eftersom jag inte kan jobba över på eftermiddagen (träning på kvällen) så jag vill komma ut i tid! Får se hur det går.

Adam har hockeyträning imorgon också, kl 15. Per ringde nyss och trodde att han kunde köra, jag hoppas det för annars blir det ingen träning för grabbarna grus.

Nu ska jag slå in lite paket. Måste försöka hinna baka tårta imorgon (efter träningen får det bli). Men det ska nog gå.

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post311

Världens bästa tisdag?

JobbPosted by Hanna Tue, February 21, 2012 21:04:59
Idag var ingen rolig dag.

Jag såg igår när jag gick hem från jobbet att jag inte var med på planeringen för idag så jag visste inte vad jag skulle göra men antog att jag äntligen skulle få sitta med ISU. Började också med det när jag kom till jobbet imorse men fick rätt snart sluta eftersom det som vanligt fattades folk. Jag skulle kamma och sen göra eftersändningar, och sen fortsätta med ISU. När det gått nån timme frågade jag vem som skulle köra 95, "det ska du" sa Ch då. Jahaja. Insåg rätt snabbt att jag absolut inte skulle hinna på min arbetstid och eftersom jag inte kunde jobba över särskilt länge (hade lovat att köra ett fys-pass med hockeykillarna efter jobbet) så fick jag kapa lunchen. Synd, för den hade jag tänkt ägna åt att planera fys-passet. Nå, fick planera i huvudet istället och kom iväg kl 11:45, 55 min senare än igår och igår var jag inne vid 17, skulle sluta 17:05 idag. Inte kompatibelt. Jag tog en 10 minuters lunch på turen för att få i mig lite mat men annars körde jag på. På slutet av turen mötte jag en bil på en smal väg, PANG sa det och så rök hans backspegel.. FAN. Han tyckte att jag kört alldeles för fort, han hade minsann sett mig köra fort där tidigare. Jag sa att jag inte alls kört särskilt fort och jag har inte kört där sen oktober minst, men han vidhöll att jag kört för fort och att jag inte sett honom. Jag är säker på att jag inte körde fortare än 50 (vågar inte köra fortare eftersom det var kurva, nedförsbacke och halt) och jag såg honom visst för jag höll åt sidan men det räckte helt enkelt inte. Han skulle komma in på kontoret imorgon för att skriva skaderapport.

Nå, till slut kom jag in, ca 17:20. Det tog en stund att tömma bilen och få ordning på allt plock, men jag kom iväg från jobbet vid 17:40, 1h 10 min övertid blev det. Killarnas ispass skulle sluta 17:50 så jag hann precis dit för att köra fys med dem. Vi körde i en halvtimme, lite löpskolning, lite styrka och lite stretch, sen var det dusch och hemfärd. Hem till Ida som varit ensam hemma sen 17:30 då Teemu åkte på friidrottsträningen. Ont i magen hade jag, känns fortfarande inte bra nu på kvällen.

Men imorgon blir nog en bättre dag! Glömde dock bort att kolla på planeringen så jag vet inte vad jag ska göra. Men det visar sig.

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post310

Fullt?

JobbPosted by Hanna Sun, February 05, 2012 21:54:12


  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post306

Nya tider

JobbPosted by Hanna Sun, January 29, 2012 20:33:52
Nu har vi jobbat sista dagen i den här byn. I fredags städade jag ur mitt skåp och imorgon blir det till att åka till stan för att jobba. Vårt kontor ska flytta ihop med kontoret i stan i nya lokaler. Det känns både bra och jobbigt. Jobbigt för att jag är van att ha 11 minuter att gå till jobbet, att jobba nära barnens skola och lätt kunna hämta barnen eller glömda grejer. Nu kommer det att bli problem med logistiken när det t.ex. är träningar på kvällen, många gånger kommer jag inte ens att hinna hem mellan. Ida får långa dagar på fritids (kommer att kännas bättre när hon också blir så pass stor att hon kan börja gå dit och hem själv). Men det känns kul att få jobba tillsammans med dem i stan, lättare att få ihop det med personalen när ingen behöver åka mellan kontoren osv. Det har ju varit på gång med ny lokal så länge nu så nu vill jag komma igång med att "jobba i stan" istället för att bara gå och vänta.
Det blir nog bra.  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post304

Vinterkörning

JobbPosted by Hanna Thu, January 05, 2012 22:34:16

På jobbet har jag fyra prydliga, hela och fina vänstervantar, och en högervante. Den ser ut så här:

Inte mycket att hänga i julgranen. Högervantarna slits i något högre takt än de vänstra om man uttrycker sig så! Idag var det minusgrader ute och eftersom vi inte hade några nya vantar på kontoret så tog jag en vänstervante och vände ut och in på den. Inte så snyggt kanske men det funkade jättebra! Varm och skön var den i alla fall.

Om du förresten hör till dem som inte fick nån post av mig idag så ber jag om ursäkt, men det är inte så lätt att veta i vilken låda man ska lägga posten när namnet står på postlådans lock och det är 2 cm is ovanpå. Till villorna går det väl ändå, men inte till lägenheterna där det är 12 lådor som har samma nummer. Av samma anledning var det nog många reklamvägrare som fick reklam idag (vilket resulterade i att reklamen inte räckte till dem som bor på slutet av rundan). Ett tips, klistra inte namn eller "reklam nej tack"-skyltar på locket! Klistra inte nånting över huvud taget på locket om du vill att det ska synas på vintern! Använd lådans framsida. Tack på förhand! (Och tack ut-och-in-vända vänstervante för att jag slapp förfrysa handen på alla isiga lådor idag.)

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post296

Lättolkat

JobbPosted by Hanna Sat, July 10, 2010 22:01:02

Klickade intresserat på en artikel i AB, om hur man tolkar moln. Tänkte att det kunde vara bra att kunna eftersom I är så rädd för regn och åska. Insåg dock rätt snabbt att det där med att tolka moln verkar rätt enkelt - alla moln betyder regn. Utom möjligtvis stackmoln.

Tolka själv

  • Comments(1)//hanna.kustbo.com/#post258

Skyfall

JobbPosted by Hanna Wed, June 30, 2010 18:54:26

Nu är det sommar igen. Det innebär sommaranpassning på jobbet och kortare dagar för alla utom mig som har dirigent den här veckan (dvs. jobbar 07:15-17:00 med två timmars lunch). 16:15 gick den sista hem idag, sen var jag ensam kvar med ingenting att göra. 16:50 gick strömmen. Då hörde jag hur det mullrade ute och sände en tacksamhetens tanke till mig själv som varit förutseende nog att dra ut sladdarna hemma. 17:00 hade bilen fortfarande inte kommit för att hämta avgående posten. Strömmen kom tillbaks men ute kom åskan närmare och närmare. 17:10 kom bilen och han började lasta på, 17:13 började det regna. 17:14 fullkomligt vräkte regnet ner, 17:15 var det dags för mig att cykla hem. Jag hade visserligen kunnat vänta tills det slutade, men dels var jag ju redan sen iväg från jobbet och dels så kunde jag ju inte veta hur länge det tänkte regna. Så jag tog sats och brände iväg hemåt. Efter 100 meter var jag redan genomblöt. Jag tror aldrig jag cyklat så fort i hela mitt liv! Och sällan har jag varit så rädd heller. Varje gång det blixtrade (smällen kom 2 sekunder senare) ryckte jag till och trampade ännu lite hårdare, helt övertygad om att jag skulle bli träffad nästa gång. Väl hemma kastade jag ifrån mig cykeln på gräsmattan och störtade in i hallen. ALLT var genomblött, till och med underkläderna. Alla papperslappar jag hade i fickorna blev förstörda, som tur var tror jag dock att telefonerna klarade sig. Undrade lite smått vart katterna höll hus, tills jag öppnade altandörren för att höra åskan och regnet, då kom de in. De måste ju ha hört/sett när jag kom, men de ville väl inte gå fem meter till ytterdörren i regnet! Kloka djur.

Regnet hann redan avta lite innan jag hann få fram kameran

  • Comments(1)//hanna.kustbo.com/#post256
Next »