Hanna

Hanna

Hockeylördag

IdrottPosted by Hanna Sat, September 29, 2012 21:28:24
För två veckor sen hade Adam hockeycup i Sollefteå. De andra i laget åkte redan på fredag kväll och sov över i en skola men av olika anledningar bestämde vi att jag och Adam skulle åka på lördag morgon. Hugo ville också följa med så det fick han. Eftersom det är 20 mil att köra och första matchen började 10:20 så åkte vi strax efter 06. Hugo sov över hos oss natten mot lördag, hans mamma undrade när vi skulle komma hem och jag drog matchschemat lite snabbt, räknade med att sista matchen skulle gå vid 17:20 eftersom jag räknade med att de inte skulle gå till final.

De var fem deltagande lag och alla spelade mot alla i en enkelserie, fyra matcher var alltså, och sen skulle de två lag som fått flest poäng spela final mot varandra. HHC började att spela mot Kramfors, ett lag de vunnit mot förut. Det gjorde de även denna gång, matchen slutade 10-1 till HHC (Kramfors enda mål gjordes av HHC:s målvakt då han räddade ett skott av en Kramfors-spelade som kom fri men missbedömde vart han hade stolpen när han skulle fösa ner pucken bakom mål). Jag och Johanna pustade ut och tyckte det var skönt att de i alla fall hade en vinst med sig, även om de skulle förlora resterande matcher så skulle de i alla fall inte åka hem poänglösa.

Andra matchen gick mot Timrå. Denna match var lite jämnade men slutade ändå 4-0 till HHC. Jubel och klang, två raka vinster och självförtroendet på topp! Utgångsläget kunde inte vara bättre inför tredje matchen, mot Sollefteå som de aldrig vunnit mot förut (och för övrigt det lag som vann cupen på Glysis i våras). Matchen blev en rysare, men HHC gick segrande ur striden och kunde plocka hem ytterligare tre poäng. Matchen slutade för övrigt 2-3.

Nu återstod bara en match i grundspelet, mot Sundsvall. Det stod dock redan klart att även finalen skulle komma att spelas mellan just HHC och Sundsvall eftersom även Sundsvall vunnit alla sina tidigare matcher. Då hela tidsprogrammet var 30-40 minuter försenat och finalen alltså inte skulle komma att starta förrän närmare 20:30 tyckte vi att de lika gärna kunde köra sista grundspelsmatchen som final istället. Så blev det också och även denna match blev en rysare. Den slutade dock till slut 5-7 till HHC, vinst i alla matcher och totalseger i cupen! Lyckliga killar och tjej!

Prisutdelningen skulle ske efter den allra sista matchen för dagen (en gruppspelsmatch mellan Timrå och Sollefteå) men när våra spelare duschat hade den matchen inte ens börjat så det drog ut lite på tiden. Till slut fick de dock sina medaljer och buckla och vi började rulla hemåt strax före 21. Både killarna ville äta på Donken i Sundsvall och fick mig att lova att väcka dem om de somnat, nåt jag trodde de skulle göra på stört. De somnade dock inte förrän typ en kvart innan vi anlände till McD så de var lite snurriga men mat ville de ha.
Efter påfyllning rullade vi vidare hemåt och var hemma vid 23:30. (Jag släppte av Hugo hemma.) Raka spåret i säng, trött, nöjd och glad kille! (Som för övrigt nu ville efteranmäla sig till nästa cup i Valbo som han först inte var så sugen på att vara med på..) =)  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post330

Fotboll

IdrottPosted by Hanna Sun, June 03, 2012 21:42:00

Igår var Ida iväg på sitt första poolspel i fotboll, eller hennes första fotbollsmatch över huvud taget. När hon väl bestämde sig för att börja träna fotboll ville hon ju absolut inte spela matcher, men nu har hon ändå varit inställd på att vara med på poolspelet. På lördag morgon fick hon nog dock lite ångest för hon ville inte längre åka, men vi hade ju packat väskorna och gjort matlådor och allt och tänkte att nervositeten nog släpper (men frågade man henne så var hon INTE nervös förstås).

Vi kom iväg, hon bytte om till matchställ (i det trängsta omklädningsrum jag varit in i, 30 tjejer plus vuxna..) och var med på uppvärmningen. IIK hade två lag eftersom de är så många, hon var i lag 1 och skulle spela första matchen 09:25. Hon höll dock fast vid att hon inte ville spela. Tyvärr hjälpte inte vädret heller till ett dugg, det var ca 6 grader, blåste och regnade. När det var dags att börja vägrade hon gå till planen, jag tvingade henne dit och försökte få henne att spela ett byte i alla fall, även Mats försökte men det var tvärnit. Vi stod i alla fall kvar och tittade på hela matchen (som IIK vann med 2-1) och sen åkte vi hem igen.

Jag tycker hon gjort enorma framsteg som över huvud taget åkte dit! Hon har ju bara precis börjat träna och känner egentligen inte till några regler eller matchupplägg eller nånting. Hon har ju aldrig varit intresserad tidigare, aldrig tittat på en match eller nånting. Nu ska vi börja titta på lite matcher på tv med henne och vara ute mycket och sparka på bollen. De har cup den 30/6, innan det hinner hon träna lite mer (de har träning 2ggr/vecka nu) och förhoppningsvis är det även bättre väder då så vi får se om hon vill vara med då. Annars får hon fortsätta med att "bara" träna, jag är bara så glad att hon gör nånting i grupp och rör på sig!

Adam däremot, där är det lite tvärtom. Efter varje träning grinar han och vill sluta med fotboll; "jag vill inte spela med det där skitlaget!", "de bara knuffas och drar i tröjan och stämplar mig", "det är aldrig nån som passar mig", "det går aldrig att passa till nån för ingen visar sig" osv. Matcherna däremot vill han spela, för där är det ju mot ett annat lag. Jag tror han har svårt för när hans egna lagkompisar spelar fult när de spelar match på träningarna. Dock får man ju inte spela match om man inte är på träningarna så hittills har jag ändå lyckats motivera honom att gå på träning. Tills förra måndagen, då fick jag inte dit honom. Jag messade tränaren och sa att han inte kommer, sen åkte jag dit och pratade med Uffe (skulle ändå på friidrotten, som Adam faktiskt var med på istället, han och jag körde fys). Jag berättade hur Adam kände och både han (Uffe) och jag tyckte att de ju måste lära sig att spela tufft då många andra lag gör det och då måste man ju kunna ta det, men han skulle försöka se så det inte blev personligt eller så. På onsdagen gick han på träning igen (han skulle inte dit sa han men jag mutade honom med skjuts och glass efteråt..). De hade ingen match denna helg men han har bestämt att han ska fortsätta spela till sommaruppehållet (för han vill vara med på Hudik Cup) och sen sluta. Den fighten tar vi dock i augusti när det drar igång igen, det kanske hinner hända mycket innan det.

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post324

Testrunda

IdrottPosted by Hanna Mon, April 09, 2012 18:19:03
Nu när det börjar bli varmare ute (läs: snön har smält bort) så tänkte jag börja cykla till och från jobbet ibland. Jag fick tillbaks cykeln från service förra veckan och eftersom det är påsklov och barnen är hemma hela den här veckan så tänkte jag göra premiärturen denna vecka. Dock ville jag testcykla en gång innan, dels för att se hur långt det är och dels för att se ungefär hur länge det tar. (Visst kan man mäta på en karta men hur kul är det egentligen på en skala?) Idag övertalade jag så Adam att följa med mig (det var inte så svårt) och så drog vi iväg.

I Adams tempo tog det ca 50 minuter att cykla hela vägen till jobbet och det var 12,5 km enkel väg. Jag drar alltså slutsatsen att jag inte behöver åka hemifrån mer än en timme innan jag börjar jobba. Varken han eller jag tyckte att det var jobbigt alls så vi cyklade runt lite i stan också. Bl.a. ville Adam till Sportparken (där vi även intog vår medhavda matsäck) och så åkte vi runt och tittade om några av Adams kompisar som bor där i krokarna var ute (det var de inte). Hemvägen var lite jobbigare, i alla fall för Adam, dels var det motvind och så blev han väl lite less också. Men det gick bra och när vi kom hem hade vi varit ute i 3 timmar och cyklat nästan 3 mil.


Förmiddagen fick vi förresten tillbringa på akuten då Teemu försökte med att skära upp baguetter med köttkniv. Det experimentet slutade med att han skar sig i fingret ända in till benet. Sjukvårdsrådgivningen tyckte att han skulle åka in och sy så det var bara att sätta sig i bilen. På akuten försökte de först limma ihop såret men det funkade inte så det slutade med några stygn. Så kan det gå!  • Comments(1)//hanna.kustbo.com/#post322

Säsongsbyte

IdrottPosted by Hanna Sat, March 31, 2012 19:32:11
Nu börjar hockeysäsongen närma sig sitt slut för Adam (och därmed mig). Igår hade de träningsmatch hemma mot Njurunda, idag träning och imorgon två matcher hemma mot Brynäs och Timrå. På måndag tar de bort isen på Glysis.

Jag tyckte Adam spelade riktigt bra igår, han spelade back hela matchen (fyra perioder!) och han kämpade precis så som jag tjatat på honom hela säsongen att han borde göra. Efteråt fick han beröm av både Tobbe och Robban. Tobbe kom och sa att han sagt åt Adam att han spelat riktigt bra (Adam sa på kvällen att Tobbe sagt att han var så lycklig att han nästan grinade (?!) haha!), sen kom Robban och sa att han har väldigt bra spelsinne; han håller i pucken, tittar upp och passar, istället för att bara skicka iväg den som många gör (eller kör enmansshow, som andra gör..). Han gjorde inte ett misstag på hela matchen tyckte Robban. Han var inte inne på nåt baklängesmål heller (HHC vann med 7-3).

Idag på träningen hörde jag Sippa säga till Patrik att Adam verkar ha väldigt bra spelsinne och det höll Patrik med om. Kul att höra, särskilt för Adam! =)

Själv tog jag en promenad idag medans Adam tränade, det blev två varv runt Lillfjärden. Jag hade Morgonpasset i P3 i lurarna, ett av de avsnitten där Anders Jansson var med. Jag kände att jag fick skärpa mig när jag mötte folk, jag måste ha sett psykopatisk ut där jag gick och skrattade högt för mig själv. Haha!
Egentligen hade jag hellre joggat men jag hade ingen möjlighet att duscha efteråt och hade ingen lust att gå på stan svettig. Teemu och Ida var också på stan, efter träningen passade vi på att köpa nya fotbollsskor åt Adam (fotbollen drar igång imorgon) och sen åt vi på stan.

Ida har förresten sen en tid tillbaka sagt att hon vill gå på fotbollsskola i år, jag var övertygad om att hon skulle hinna ändra sig innan det blev dags men hon håller faktiskt fast vid det än. Däremot ville hon inte vara med på vanlig fotbollsträning till en början, men nu har hon ändrat sig och vill vara med där också. Men inte på matcher säger hon! Men jag är glad att hon bara vill vara med på nåt!

Tyvärr hörde jag i veckan att det inte blir nån fotbollsskola i år eftersom de håller på med Camp Igge-bygget, de vill inte ta ansvar för alla barn som springer omkring (ledarna är ju ungdomar) och det förstår jag. Men vad typiskt! Men jag hoppas hon tycker det är kul på träningen (och hoppas den drar igång snart), jag vill att hon också ska hitta nånting att syssla med!

Hon är ju faktiskt både stark och snabb, inte ens Adam orkar hålla hennes tempo när de går till och från skolan. Jag tror hon har känt sig lite underlägsen förut, dock helt utan anledning och det har hon nog börjat upptäcka nu när de har idrott i skolan.

(Bild från fotbollsskolan 2010)

För övrigt blev det ett gympass och en till promenad på kvällen idag för mig, känner mig rätt nöjd med det!

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post319

Så vackert!

IdrottPosted by Hanna Tue, March 06, 2012 23:29:42


  • Comments(1)//hanna.kustbo.com/#post317

Kammade noll

IdrottPosted by Hanna Sat, January 07, 2012 20:11:13
Där skulle jag ha sprungit idag men det gick inte alls. Jag var ut och joggade lite imorse och det gick bra men så fort jag ökade farten gjorde det ont. Jag och barnen åkte iväg på tävlingen (Teemu mådde illa hela natten och kunde inte följa med, och jag blev superförvånad över att Ida ville följa med ändå! Men glad) och jag gjorde en uppvärmning men fick inse att det inte skulle gå. Tänkte prova sen med längdhoppet istället men det gick inte alls att maxa när jag sprang och då tyckte jag inte att det var nån idé. Tittar man bara på resultaten hade jag dock vunnit både längd och 60m om jag inte haft ont (hon som leder på bilden blev diskad för tjuvstart) men så kan man ju inte heller tänka, idag kunde jag ju inte göra de resultaten!

Nå, vila och rehab och sen nya tag!

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post300

Skadad?

IdrottPosted by Hanna Thu, January 05, 2012 22:43:00
Jag fick ont i benet/höften på fredagen innan julafton, inte hela tiden utan bara i vissa lägen. Jag hade dessutom lite svårt att lokalisera smärtan, har försökt stretcha och massera lite själv men utan att det har hjälpt nåt särskilt. Det har i och för sig inte stört mig så mycket, jag har både varit ute och sprungit och gymmat utan problem. På lördag ska jag dock tävla så jag tänkte köra lite starter och nåt längdhopp idag på träningen. Jag hann bara göra en start, sen hade jag inte svårt att lokalisera smärtan längre. Aj! Att det är muskulärt står klart, djupt inne i höften sitter det, på utsidan av vänster lår. När jag tog där var jag öm ända ner till knäet. Jan Ove tryckte där efter träningen och (ursäkta språket men) helvete vad ont det gjorde! Det satt väldigt hårt. Efter ett tag fick han i alla fall lös det så pass att det började rulla undan (muskelknuten alltså) men han ville inte ta mer sen så inte muskeln skulle ge upp. Nu har jag ont ända från höften ner till knäet. Hela tiden (även i vila). Räknar med att det gör ont imorgon också men jag hoppas det lägger sig till lördagen så jag kan tävla. Ser faktiskt fram emot det!

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post297

e4-loppet

IdrottPosted by Hanna Sat, August 27, 2011 22:41:25

Idag gick e4-loppet av stapeln på nya vägen mellan Hudiksvall och Enånger, eller det var första dagen av två. Rullskidor (SM) och löpning stod på programmet. Eftersom vår friidrottsklubb var med och arrangerade och var huvudansvariga för löpningen så var jag och Teemu funktionärer. Det började lugnt, i alla fall för min del, jag hade inga uppgifter innan loppet förutom att få iväg Adam på barnloppet. Sen stod det på planeringen att jag och Teemu skulle ansvara för medaljerna, men det visade sig även innebära vätskekontrollen vid målgången.

En timme innan loppet (kl 13) skulle nummerlappsutlämningen stänga, men fortfarande kl 13:30 var det typ 50 meter lång kö kvar (framförhållning? vad är det?) så starten fick skjutas upp en halvtimme för att alla skulle hinna få sina nummerlappar. Sen började det dra ihop sig. Det var varmt och folk ville fylla på vätska innan de gav sig av, förståeligt, men jag fick stå och vakta på muggarna som annars försvann i rask takt om de skulle räcka till målgången. Jag kunde alltså inte fylla på muggar och börja ställa fram på bordet förrän starten hade gått, då blev det lite bråttom eftersom småttingarna gick i mål på typ två minuter.

Efter det kom det en aldrig sinande ström med löpare! Eftersom vi stod vid målgången stannade ju alla och drack vatten, och många blev gärna stående ett tag och drack mugg efter mugg. Vi hade två 25-litersdunkar, en med vatten och en med sportdryck. De tog slut rätt fort. Teemu fick springa och fylla på från en behållare eftersom det inte fanns nåt rinnande vatten, det tog en stund varje gång eftersom det inte var nåt vidare tryck i den (och senare var nån tvungen att sitta på släpet där behållaren stod för att det skulle komma nånting över huvud taget). Jag lät kranen på dunken stå öppen och matade muggar, växlade mellan vatten och sportdryck men de tog slut fortare än jag hann fylla på hela tiden. Samtidigt skulle vi se till så att det hela tiden fanns medaljer på bordet, dem fick löparna ta själva för vi hade inte en chans att hinna dela ut dem. Som tur var hjälpte Adam och Ida till, vi hade inte klarat oss utan dem!

Rätt vad det var upptäckte jag att muggarna var slut. Fortfarande var ett par hundra löpare kvar på vägen, varav de flesta sprungit halvmaran och förmodligen behövde en del vätska! Lätt panik, men som tur var lyckades Christer skaffa fram muggar från Invercote (som dessutom var mycket bättre än de andra muggarna) så alla kunde få i sig den vätska de behövde.

När sista löparen kom i mål strax efter halv fem var jag helt marinerad i sportdryck. Själv insåg jag att jag inte hade druckit nånting på hela tiden så jag unnade mig en mugg vatten. Jag tror inte att jag knappt tittade upp på några timmar, nån jag kände ropade hej när de kom i mål och jag svarade ett förvirrat hej men hann inte ens fråga hur det gått. Riktigt intensivt var det, förmodligen för fler än oss, men samtidigt jätteroligt!

Imorgon är det dags för Adam och Teemu att cykla 2,5 mil, Adam längtar verkligen! Efter det går inlines-loppen, de hade för få funktionärer hörde jag så de undrade om vi kunde ställa upp. Det tänkte vi göra, dock under förutsättning att Ida kan vara nån annan stans. Hon hatar att vara där och det känns inte schysst att tvinga henne. Men vi får se vad det blir!

  • Comments(1)//hanna.kustbo.com/#post289
Next »