Hanna

Hanna

Vanligt hyfs?

Hem/inredningPosted by Hanna Sun, October 02, 2011 07:37:53

Vi har bytt fönster i kök och vardagsrum så i veckan hade vi följdaktligen hantverkade här. Tre dagar tog det, både jag och Teemu jobbade ju så vi har inte varit hemma under tiden. På torsdagen var de färdiga så jag åkte hem en sväng på lunchen för att titta, han ville förklara lite vad han hade gjort och så. Det enda som återstår är fönsterblecken ute så dem skulle han komma tillbaks och montera så fort plåtslagaren är klar med dem. Han undrade även vilken dag han kunde komma förbi så vi får skriva på pappren att vi godkänner installationen. Jag sa att jag är hemma på långlunch på onsdag och torsdag nästa vecka, "ja det vore ju bra om du var hemma så man får sig lite kaffe" sa han då, "för det har man ju saknat".

Jag har inte haft en tanke på att ha kaffe åt dem, borde jag ha gjort det? Vi dricker ju inte kaffe själva så det är inget som kommer naturligt hemma hos oss. Sist vi hade hantverkare här hade de med sig eget kaffe. Jag kände mig i alla fall ganska dum, jag får väl koka en panna kaffe nästa gång han kommer! Fast om det går att dricka vet jag ju inte eftersom det inte hjälper att jag smakar det själv. Det är visserligen aldrig nån som klagat, men det kanske man inte gör.. =)

  • Comments(1)//hanna.kustbo.com/#post293

Tavla

Hem/inredningPosted by Hanna Thu, February 17, 2011 12:29:21

Jag köpte förresten nytt tyg härom veckan och gjorde en ny tavla till vardagsrummet. Den gamla blev ju lite för mörk när vi målade om, men jag har inte orkat engagera mig i det förrän nu. Detta blev dock bra mycket bättre än en svart tavla!

  • Comments(2)//hanna.kustbo.com/#post276

Exit Christmas

Hem/inredningPosted by Hanna Sun, January 17, 2010 21:08:42

Nu är julen bortstädad. (Nästan, jag ska bara byta gardiner också.) I vanliga fall brukar jag vara sjukt less på alla julsaker vid den här tiden och längta efter att plocka bort allt, men i år kändes det nästan sorgligt. Kanske för att jag aldrig hann plocka fram allt jag ville. Igår fick jag dock lite hjälp på traven genom att besöka en av dotras kompisar, de hade nyrenoverat och jättefint hemma (och inga julsaker framme) och då blev jag lite mer sugen på att göra fint jag också. Särskilt fint vet jag i och för sig inte om det blev, måste nog städa lite mer först, men en bit på väg är vi i alla fall!  • Comments(2)//hanna.kustbo.com/#post239

Bastu igen

Hem/inredningPosted by Hanna Tue, March 24, 2009 11:55:59

Mycket tjat om bastu, men men..! =)

I helgen var jag och A iväg till Coop i grannstaden för att se om de hade nån bastustäva, tycker bara det är sådär-kul att använda degbunken och soppsleven att kasta vatten med.. Jag var egentligen ute efter en trävariant, men den enda de hade i den stilen hade ett plastinlägg och det ville jag inte ha. Hittade istället en zink-hink, och då ingick skopa, bastuhonung, bastudoft och en björktvål. Inte illa tyckte jag! Provade den så fort vi kom hem, funkade skitbra. Den blev inte alls varm heller, som jag trodde att den kanske skulle bli.

Innan bastun ens var klar köpte jag också ett ljusfat i sten (från Lagerhaus) och tre blockljus att ha på. Blockljusen är ekologiska och inhandlades på Indiska. Jag tyckte först att de var rätt dyra (ca 55:- för det stora och 35:- för de små), men jag tyckte det lät bra med ekologiskt så jag köpte dem ändå. Såg senare på Åhléns att helt vanliga vita blockljus, lika stora som det gröna nedan och inte ett dugg ekologiska, kostade 60:- styck så plötsligt var det inte så dyrt ändå. =)

  • Comments(1)//hanna.kustbo.com/#post192

Bastu!

Hem/inredningPosted by Hanna Wed, March 11, 2009 22:11:48

Nu är bastun klar! Vi invigde den ikväll, härligt. (Alla utom I, hon deklarerade istället att hon tänkte flytta eftersom brandlarmet gick igång när det blev varmt..)

Lite skillnad blev det i källaren..

Före:

Efter:

Vad tycks?

  • Comments(6)//hanna.kustbo.com/#post189

Kokboksparad

Hem/inredningPosted by Hanna Thu, March 05, 2009 23:23:28

Jag har länge velat ha tavellister i köket, att ställa kokböcker på. Det finns dock inte så mycket till vägg i vårt kök så jag trodde det var dödsdömt. Men så ville jag ändå prova att ta ner paradhyllan som suttit på den största väggstumpen sen vi flyttade hit och istället sätta upp lister där. Och jag tyckte nog att det funkade! Eller?

  • Comments(3)//hanna.kustbo.com/#post188

Kryddlåda

Hem/inredningPosted by Hanna Thu, March 05, 2009 20:29:45

Redan när vi flyttade hit för snart fem år sen besökte jag Det Stora Möbelvaruhuset i syfte att inhandla en kryddinsats till en kökslåda. Jag avskyr att ha kryddorna stående i ett skåp, det får ju bara plats ett begränsat antal burkar längst fram och så vet man inte vad man har där bakom. Då visade det sig att de tyvärr slutat sälja sådana, och sen la jag det projektet på is. Tills i lördags, då jag på ovan nämnda varuhus hittade just det jag ville ha (utan att ens söka efter det)! Så, efter lite utrensning av tomma burkar (det fanns en hel del såna också!) och montering i lådan ser det nu ut så här istället:

Mycket nöjd är jag!

  • Comments(1)//hanna.kustbo.com/#post187

Bastudörr

Hem/inredningPosted by Hanna Fri, February 20, 2009 18:47:20

Hjälp, har svårt att välja.. Vilken är snyggast??

Om det har nån betydelse så är det blått klinker på golvet, resten är trärent.

(Bilder från k-rauta.se)

  • Comments(5)//hanna.kustbo.com/#post181
Next »