Hanna

Hanna

Marknan

FamiljPosted by Hanna Fri, September 28, 2012 23:00:29
För några helger sen var det marknad här i stan, eller "Marknan" som det kort och gott heter i folkmun, en av årets största händelser här kan man väl säga. I alla fall marknad och tivoli och hela konceptet. Fredagar är barnfamiljernas kväll då det är "åk två för en" på karusellerna, och precis som det låter trångt, köer, högljutt och allmänt stressande. Vi (jag och T) sa redan innan att barnen får köpa ett häfte (5) biljetter var och ta med varsin kompis och således åka fem karuseller, välja varsin godisvariant och sen fick det vara bra med det. Räknade med pengaåtgång och allmänt tjafs om vilka karuseller som skulle åkas och den ena med det tredje, längtade inte precis.

Nån dag innan pratade jag med barnen om detta, de var helt med på noterna, Adam var inte ens särskilt sugen på att åka karusell över huvud taget sa han. På torsdagen frågade han om han måste gå på Marknan? Och nej det behövde han ju inte om han inte ville!

Han stannade således med glädje hemma på fredagen, Ida ville ta med sig en kompis men fick inte tag i nån som var tillgänglig så då bestämde jag och T att vi båda skulle åka in med henne. Vi gick först ett varv inne på tivolit och så fick hon välja vilka karuseller hon skulle åka. Hon fastnade bara för en; larven. På vår väg tillbaks till nämnda attraktion stötte vi på hennes kompis Alva. Hon hade en åkbiljett kvar att göra av med och visste inte vad hon skulle åka men ville gärna åka larven med Ida. Ida fick således åka på hennes biljett. På väg till bilen fick hon sen köpa godisremmar och sen var hennes kväll gjord, helnöjd var hon! Billigt och helt smärtfritt.

På lördagen ville jag in och gå lite på själva marknaden, Ida och T följde med. Ida ville gärna prova vinna nånting, hon har aldrig vunnit nånting menade hon. Vi tog återigen ett varv inne på tivolit, hon valde till slut en variant där man skulle "fiska" en påse och vinna ett gosedjur. Jag tänkte att hon säkert får nåt skräp, det brukar väl vara det i såna där "vinst varje gång-lotterier". Men hon drog upp en jättefin nalle som hon tyckte var jättesöt! Sen var vi på väg till bilen, men fick syn på ett sånt där skåp där man sätter i en peng och styr en klo som ska plocka upp ett gosedjur. Jag förklarade hur svårt det var att vinna nånting på såna, klon är ju så slapp, men det var just en sån klo hon pratat om att försöka vinna med så hon var ju tvungen att testa. I med en guldpeng och så styrde hon iväg spaken. Tryckte ner den, den hamnade lite utanför men upp kom en rymdhund! Maken till glad tjej får man leta efter!! Hon som aaaaaldrig vinner nånting, hon var alldeles lyrisk! Och en bättre marknadshelg hade hon väl knappast kunnat ha. =) Goungen.  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post329

Otur

FamiljPosted by Hanna Thu, July 05, 2012 18:32:36
I tisdags morse när Ida skulle kliva ner från (loft)sängen trampade hon på sina nyvässade färgpennor som stod i en burk på golvet. Skrik och panik förstås, hon fick jätteont och blev jätterädd. Två av uddarna gick av och fastnade i foten. Den ena fick T ut men var osäker på om det var fler där. Hon hade dock jätteont som sagt så jag bad honom ringa sjukvårdsrådvigningen. Han blev senare uppringd av Hälsocentralen men de hade inte tid att ta emot henne. Han fick rådet att köpa alsolsprit och lägga omslag på såret, det skulle eventuellt dra ut udden. Hon hade det på resten av dagen, på kvällen när jag kom hem försökte jag få ut udden med en pincett men jag fick knappt röra foten. Det gjorde både ont och så var hon rädd, rädd att det skulle vara farligt, att udden skulle åka in i foten (som T otaktiskt nog kläckte ur sig..), rädd att åka till läkaren, rädd för allt och lite till. Hon fick i alla fall sova med omslaget, så mycket mer kunde vi inte göra på kvällen.


Hon sov bra hela natten men hade fortfarande (förstås) väldigt ont när hon vaknade. Jag åkte ju till jobbet innan hon vaknade men T ringde HC på förmiddagen och de fick komma dit. Läkaren där rörde inte ens under foten utan sa direkt att de skulle åka till akutmottagningen på sjukhuset i stan där de hade bättre resurser att bedöva och få ut udden. De fick ta en sjuktaxi dit, jag mötte upp dem utanför och följde med in. Ganska snabbt kom en sköterska och la på emla-salva för att bedöva, sen fick vi vänta lite. Jag var tvungen att åka och fortsätta jobba men T ringde lite senare och sa att läkaren tittat på foten och sagt att det blir operation och att hon måste sövas! Ida hade blivit hysteriskt rädd och började gråta okontollerat när hon hörde det, den stackars AT-läkaren visste nog inte riktigt hur hon skulle bete sig. I alla fall så var hon tvungen att fasta i minst 6h innan operation och eftersom hon ätit frukost kl 09:30 så fick hon vänta till minst 15:30. Till 13:30 fick de dock "ledigt" så de fick låna en rullstol för att gå på stan en stund. Själv delade jag klart trappdistriktet jag höll på med, sen kompade jag resten av dagen för att kunna vara med på sjukhuset.


Jag mötte upp T och Ida utanför sjukhuset kl 13:30, så gick vi in tillsammans. Hon hade hunnit bearbeta det faktum att hon skulle opereras så hon var vid ganska gott humör, men det syntes att hon var orolig. Vi fick träffa narkosläkaren som berättade vad som skulle hända och så satte de dropp i armen. Det var jätteläskigt tyckte Ida, jag fick hålla för hennes ögon och prata om annat med henne, hon behärskade sig men inte så mycket mer. När det var klart fick hon en liten nalle och en penna i form av en spruta för att hon varit så duktig, det uppskattades av damen! Sen fick vi sitta och vänta på ett rum, Ida tittade på en film så länge.


Efter 15:30 kom en sköterska och sa att Ida skulle duscha med en speciell tvättsvamp så vi hjälpte henne med det. Hon fick ta på sig sjukhuskläder och sätta sig på sängen, hon fick inte sitta i rullstolen eller nån annan stol mer. Skjortan hon fick var jättemysig tyckte hon, hon ville ta med den hem. =)


Sen fick vi vänta lite till, under tiden hann jag träffa Emelie och Ante som låg på neo med Hugo lite längre bort i samma korridor. Jag fick kika lite på Hugo också genom fönstret!

Så småningom kom i alla fall sköterskorna och meddelade att det var dags att åka ner på op. Jag tyckte det var nya sköterskor hela tiden, alla ville ta i hand men Ida vägrade befatta sig med någon, än mindre svara på några frågor. Hon nickade och skakade på huvudet, i övrigt fick pappa svara för henne. Nere på op väntade än fler personer, Ida fick på sig en snygg mössa, även pappa fick en mössa plus en rock och snygga blåa skoskydd. En förälder skulle få följa med in när hon sövdes och Ida ville att pappa skulle vara den som följde med. En trevlig sköterska (?) vid namn Marcus pratade glatt med Ida och kom med en handdocka i form av en ko. Ida var dock inte road, jag tyckte nästan lite synd om Marcus men hon fick i alla fall behålla kon. =) Ida var så rädd så hon skakade i hela kroppen men hon var ändå helt lugn. De frågade till och med om hon fått nån lugnande medicin men det hade hon ju inte. Vi fick vänta tills operationssalen var färdig och sen var det dags att sövas. Jag fick ju inte följa med, men hon hade suttit i T:s famn och fått andas i en syrgasmask, hon skulle blåsa upp en ballong. Efter en stund sa hon att hon var snurrig, då fick T lägga henne på operationsbordet och så somnade hon.


Vi fick sätta oss i korridoren utanför op och vänta. När jag tidigare på dagen frågade narkosläkaren hur länge det skulle ta tippade han på 10-20 minuter. Vi insåg ju att vi skulle få vänta längre än så men när det nästan gått en timme kändes det ändå skönt när Marcus gick förbi på väg hem och sa att de snart var klara och att det gått bra. Lite senare hämtade de oss och så fick vi sitta på ett rum på IVA medans hon vaknade. Det var tydligen jobbigt att vakna, först frös hon så hon skakade och lät som om hon skulle kräkas men vi fick ganska snart kontakt med henne i alla fall. Hon slängde med huvudet, jag tror hon försökte sätta sig men det gick ju inte. Efter 10-15 minuter kunde hon prata lite, hon sluddrade dock så det var svårt att höra vad hon sa. "Jag har jätteont i magen för jag är så hungrig men det går bara inte att sätta sig upp" lyckades jag i alla fall uttyda. =) Yr var hon också. Hon kom tillbaks mer och mer och efter ett tag fick hon ta bort pulsmätaren och sen även droppet som hon nu hade i handen. Hon tyckte det var skönt att allt gått bra, nu är hon inte rädd för sjukhus och läkare längre för nu vet hon hur snälla alla är sa hon. När hon orkade hjälpte jag henne på toa, sen började vi byta kläder lite smått. Vid 20-tiden vinkade vi hejdå och så skulle vi åka och äta. Hon ville äta på Hoppes men det visade sig vara stängt så då tog vi McD istället. På väg dit mådde hon dock illa, jag fick stanna bilen och så kräktes hon i soppåsen. Sen kändes det bättre. T och hon åt på McD och sen åkte vi hemåt. Jag och Adam beställde pizza istället, vi var hemma strax efter 21:30. Skönt att vara hemma tyckte alla inblandade!


Efter mat och annat gick jag och Ida och la oss, hon hade många frågor innan hon somnade men jag svarade så gärna på dem alla. Älskade vännen!! Vår tappra lilla tjej. <3  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post325

Världens bästa Ida

FamiljPosted by Hanna Tue, April 24, 2012 21:13:09
är världens bästa nyblivna 8-åring!

Och även en stolt och väldigt väldigt glad nybliven hamsterägare.
Säg hej till Charlie!  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post323

Tillbaka till galenskapen

FamiljPosted by Hanna Tue, March 13, 2012 21:25:24
Efter att ha haft en underbart skön och avkopplande semestervecka uppe i norr är det lika bra att köra igång med en rivstart när jag nu väl kom hem igen.

På söndag kväll satt jag och tittade över hur veckan ser ut och insåg att på måndag stod följande på schemat:
*Jobba 08:30-17:05
*Teemu jobba 08:00-16:00
*Adam hockeyträning kl 16:00-17:00, samling kl 15:15
*Teemu APT kl 17:00-19:00
*Årsmöte med friidrotten kl 18:00 (som både jag och T skulle behöva närvara på)
*Föräldramöte med hockeyn kl 18:30-20:30
Dessutom behövde Ida bli hämtad på fritids nån gång innan natten och helst skulle åtminstone barnen behöva nån slags middag.

Det slutade med att Teemu inte gick på APT:n (behövde inte) och hämtade Ida på fritids kl 17, handlade på väg hem och började med maten. Helena skjutsade killarna till hockeyträningen och jag hämtade dem när jag slutade jobbet. Hem och fortsätta med maten, äta och byta om. Susanne hämtade Teemu och så åkte han på årsmötet, jag hämtade Per och åkte på föräldramötet på hockeyn. Som tur är kunde barnen vara hemma själva tills Teemu kom hem vid 19.

Idag tisdag skulle Adam till tandläkaren kl 16:15, jag hade APT kl 18:30-20:30 (åkte inte hem efter jobbet utan åkte och handlade mellan).

Imorgon onsdag har vi ingenting planerat, känns nästan overkligt!

På torsdag måste nån av oss på klassombudsmöte på skolan (det blir nog Teemu), jag måste åka på friidrottsträningen. Hoppas att Adam följer med mig, vet dock inte vad vi ska göra av Ida då.

Fredagen ser också oplanerad ut men på lördag är det hockeyträning för Adam, jag ska dit och testa datorn inför söndagen.
På söndag anordnar "vi" (HHC) hockeycup för U10, samling 06:30 på Glysis och sen en match i timmen hela dagen (alla lag spelar 4 var och sen blir det en final). 11 matcher ska avklaras och efteråt är det städning, så vi är nog inte klara förrän vid 21. Jag har lovat att ta hand om Cup Online (sitter hellre med det hela dagen än att t.ex. stå i cafeterian). Det jobbiga är att det bara är 12 barn i laget så det finns inte så många föräldrar att ta av när det ska delas ut arbetsuppgifter, det kommer inte att bli något slappande således. Men det ska väl ordna sig hoppas jag!

Men efter det, DÅ är det dags för en ny vecka, spännande att se vad den har att erbjuda!

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post318

Trött måndag

FamiljPosted by Hanna Mon, February 27, 2012 20:14:05
Fy svärord vad trött jag varit idag. När det var dags att stiga upp imorse var jag yr i huvudet av trötthet, jag funderade faktiskt på att stanna hemma från jobbet (och då är det illa). Jag lyckades i alla fall genomlida dagen, som tur var var det lite post, och kom relativt helskinnad ut på andra sidan.

Ida gick hem alldeles själv idag för första gången. Hon fick vara på fritids till kl 15 och eftersom Adam går hem när skolan slutar 13:30 så fick hon gå ensam. Men det ville hon. Hon ringde när hon kom hem och undrade vart Adam var, han var inte hemma tydligen. Jag ringde honom, han var hos grannen, men han skulle gå hem direkt. Skulle vara väldigt bra om hon kunde börja göra så här ibland nu när jag jobbar i stan och har rätt sena tider, annars blir det så väldigt långa dagar på fritids ibland. Framåt våren kanske vi kan säga upp fritidsplatsen helt. Adam började ju också gå hem själv i slutet av ettan.

Klockan är bara kvart över åtta men jag är på väg i säng, jag börjar 07:00 imorgon och tänker inte vara lika trött som idag.

Längtar till fredag, för sen har jag semester i en vecka! Ska bli SÅÅ skönt!

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post316

Söndag

FamiljPosted by Hanna Sun, February 26, 2012 22:24:11
Idag var det slutspel i cupen. Eftersom HHC kom sist i sin grupp blev det B-slutspel. Kl 08:15 var det match mot Teg vit, så det blev ännu en tidig morgon för killarna. Frukost 06:15, för mig Teemu och Ida blev det dock lite sovmorgon, vi behövde inte gå till frukosten förrän kl 07. ;)

HHC fick snabbt flera mål i baken men i början av andra perioden kämpade de sig nästan ikapp. 5-6 stod det tills det bara var nån minut kvar, då gjorde Teg 5-7 och det blev slutresultatet. Det resulterade i att det blev match mot Härnösand om 3/4-plats i B-slutspelet. Den fick de spela i A-hallen, men än en gång hade de otur med målskyttet, puckarna vill liksom inte in! De ledde länge med 1-3, men så gick Härnösand förbi och ledde med 4-3. Sen blev det 4-4 och i sista bytet gjorde Härnösand 5-4. Typiskt! Men de var nog bra trötta på slutet.

Efter duschning åkte vi till Birsta och åt, sen blev det hemfärd. Freddan åkte med oss. vi lämnade av utrustningen på Glysis och var sen hemma redan vid 15. Skönt. Då hann jag och Teemu på träningen också, barnen stannade hemma.

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post315

Cup-lördag

FamiljPosted by Hanna Sat, February 25, 2012 21:17:25

05:10 ringde klockan imorse, härliga lördag. Kl 06 blev Adam hämtad, det var samling på Glysis 06:15. Norrvidden Cup i Sundsvall stod/står på schemat. Idag var det tre matcher och imorgon är det två. Jag, Teemu och Ida åkte upp till första matchen som började 09, sen åkte vi till Birsta och gick i affärer. Vi såg inte andra matchen utan åkte dit till tredje kl 17:35 istället. Vi bokade också rum på samma hotell som laget, så Ida också skulle få bo på hotell. =)

Vi hann köpa en del grejer i Birsta; mössor och vantar på rea, stavar till Adam och ytterkläder till nästa vinter (också på rea). Lite böcker på bokrea. Mycket rea, det gillar vi! =)

Ida köpte förresten en bok igår, och läste ut hela samma kväll. Idag köpte hon en ny bok och har läst några sidor här på hotellet. Just nu är det dock Mello som gäller här på rummet! =) Adam är och badar med lagkompisarna.

Dagens matcher slutade förresten:
Sundsvall vit - HHC 11-4
Arlanda - HHC 2-3
Teg röd - HHC 2-1
Sista matchen hade de lika väl kunnat vinna, de hade fler chanser än Teg tyckte jag men fick inte in pucken.

..egentligen hade jag tänkt skriva ett lite mer genomtänkt inlägg men jag är alldeles för trött för det så det får bli så här. =)

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post314

Världens bästa Adam

FamiljPosted by Hanna Fri, February 24, 2012 21:19:45
Idag har jag varit mamma i 10 år! Det är en klyscha, jag vet, men tiden har verkligen gått fort. Och framför allt, hur gammal är jag egentligen?! Haha!

Världens bästa 10-åring har jag i alla fall! ;)  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post313
Next »