Hanna

Sett och läst 2014Sett & läst

Posted by Hanna Sun, January 05, 2014 15:43:00

Läst:
Läser nu - "Handen" (Henning Mankell)
"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" (Jonas Jonasson)

Sett:
Mars
"The Heat"
"The Grand Budapest Hotel" (bio)
"Wallander - "
"Wallander - hämnden"
"Big Miracle"
"Monster"
Februari
"Frost"
Januari
"Crash"
"New Year's Eve"
"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" (bio)
"Tha Hangover part II"
"The Hobbit - the Desolation of Smaug" (bio)
"The Hobbit - an Unexpected Journey"
"Skin"
"Gray Matters"
"The Grinch"
"Berlinmurens fall" del 1 o 2
"Gone Baby Gone"
"Priceless"
"Djävulens Advokat"


Sett och läst 2013Sett & läst

Posted by Hanna Mon, January 07, 2013 12:55:46

Läst:
"Edward Finnigans upprättelse" (igen) (Roslund & Hellström)
"Jag vill ha ett liv" (Sofia Hedman)
"När livet stannar" (Malin Sävstam)
"Gideons Ring" (Karin Gerhardsen)
"Tusen Strålande Solar" (Khaled Hosseini)
"Två soldater" (Roslund o Hellström)
"Den enes död" (Peter James)
"Blodläge" (Johan Theorin)

Sett:
December:
"Monsters University"
"Wallander - Vittnet"
"Lola Versus"
"Mystic River"
"Wallander - Tjuven"
November:
"Gone Missing"
"Polarexpressen"
"Sandor/slash/Ida"
"Elephant"
"Precious"
"Fish tank"
"Triangle of Love"
"Goal! 2 - Living the Dream"
"Fallet G"
"Blood Simple"
Oktober:
"Once"
"Wallander - ?"
"Wallander - Mastermind" (igen)
?/9 - "Wallander - Brandvägg" (igen)
6/9 - "We bought a Zoo"
4/9 - "Ciao Bella"
2/9 - "Usain Bolt"
28/8 - "Hur många kramar finns det i världen" (bio)
26/8 - "Hooligans"
24/8 - "Death at a Funeral"
17/8 - "Blown Apart"
10/8 - "Anger Management"
8/8 - "Lorax"
5/8 - "En oväntad vänskap"
4/8 - "RöjarRalf"
25/7 - "Limitless"
21/7 - "En gång i Phuket"
?/7 - "Bad Teacher"
30/6 - "Man of Steel" (bio)
26/6 - "Dumma mej 2" (bio)
15/6 - "Wallander - Innan Frosten"
7/6 - "Dagissnuten"
10/5 - "I married who?"
7/5 - "The Paperboy"
4/5 - "De fem legenderna"
4/5 - "Offside"
3/5 - "Ecstasy"
1/5 - "Förälskad i Rom"
30/4 - "Sune i Grekland"
26/4 - "Smådeckarna"
20/4 - "Dazed and Confused" (igen)
16/4 - "The Imposter"
14/4 - "Modig"
12/4 - "Dazed and Confused"
5/4 - "Tsotsi"
2/4 - "Vi måste prata om Kevin"
1/4 - "50/50"
31/3 - "Last Night"
22/3 - "13 snart 30"
21/3 - "Friends with benefits"
19/3 - "Monster's Ball"
18/3 - "Tower Heist"
18/3 - "Pistorius - Blade Runner"
17/3 - "Carnage"
16/3 - "On_LiNE"
16/3 - "Hotell Transylvanien"
6/3 - "The Bourne Ultimatum"
3/3 - "Hansel & Gretel" (bio)
2/3 - "Love Actually"
17/2 - "The Bourne Supremacy"
16/2 - "The Bourne Identity"
11/2 - "Rio"
14/1 - "Bäst i Sverige"
13/1 - "The Hangover"
11/1 - "Uptown girls"
8/1 - "Goal!"
7/1 - "Bridesmaids"
6/1 - "Kings Ransom"
5/1 - "Odjuret"HockeylördagIdrott

Posted by Hanna Sat, September 29, 2012 21:28:24

För två veckor sen hade Adam hockeycup i Sollefteå. De andra i laget åkte redan på fredag kväll och sov över i en skola men av olika anledningar bestämde vi att jag och Adam skulle åka på lördag morgon. Hugo ville också följa med så det fick han. Eftersom det är 20 mil att köra och första matchen började 10:20 så åkte vi strax efter 06. Hugo sov över hos oss natten mot lördag, hans mamma undrade när vi skulle komma hem och jag drog matchschemat lite snabbt, räknade med att sista matchen skulle gå vid 17:20 eftersom jag räknade med att de inte skulle gå till final.

De var fem deltagande lag och alla spelade mot alla i en enkelserie, fyra matcher var alltså, och sen skulle de två lag som fått flest poäng spela final mot varandra. HHC började att spela mot Kramfors, ett lag de vunnit mot förut. Det gjorde de även denna gång, matchen slutade 10-1 till HHC (Kramfors enda mål gjordes av HHC:s målvakt då han räddade ett skott av en Kramfors-spelade som kom fri men missbedömde vart han hade stolpen när han skulle fösa ner pucken bakom mål). Jag och Johanna pustade ut och tyckte det var skönt att de i alla fall hade en vinst med sig, även om de skulle förlora resterande matcher så skulle de i alla fall inte åka hem poänglösa.

Andra matchen gick mot Timrå. Denna match var lite jämnade men slutade ändå 4-0 till HHC. Jubel och klang, två raka vinster och självförtroendet på topp! Utgångsläget kunde inte vara bättre inför tredje matchen, mot Sollefteå som de aldrig vunnit mot förut (och för övrigt det lag som vann cupen på Glysis i våras). Matchen blev en rysare, men HHC gick segrande ur striden och kunde plocka hem ytterligare tre poäng. Matchen slutade för övrigt 2-3.

Nu återstod bara en match i grundspelet, mot Sundsvall. Det stod dock redan klart att även finalen skulle komma att spelas mellan just HHC och Sundsvall eftersom även Sundsvall vunnit alla sina tidigare matcher. Då hela tidsprogrammet var 30-40 minuter försenat och finalen alltså inte skulle komma att starta förrän närmare 20:30 tyckte vi att de lika gärna kunde köra sista grundspelsmatchen som final istället. Så blev det också och även denna match blev en rysare. Den slutade dock till slut 5-7 till HHC, vinst i alla matcher och totalseger i cupen! Lyckliga killar och tjej!

Prisutdelningen skulle ske efter den allra sista matchen för dagen (en gruppspelsmatch mellan Timrå och Sollefteå) men när våra spelare duschat hade den matchen inte ens börjat så det drog ut lite på tiden. Till slut fick de dock sina medaljer och buckla och vi började rulla hemåt strax före 21. Både killarna ville äta på Donken i Sundsvall och fick mig att lova att väcka dem om de somnat, nåt jag trodde de skulle göra på stört. De somnade dock inte förrän typ en kvart innan vi anlände till McD så de var lite snurriga men mat ville de ha.
Efter påfyllning rullade vi vidare hemåt och var hemma vid 23:30. (Jag släppte av Hugo hemma.) Raka spåret i säng, trött, nöjd och glad kille! (Som för övrigt nu ville efteranmäla sig till nästa cup i Valbo som han först inte var så sugen på att vara med på..) =)

Blog image

MarknanFamilj

Posted by Hanna Fri, September 28, 2012 23:00:29

För några helger sen var det marknad här i stan, eller "Marknan" som det kort och gott heter i folkmun, en av årets största händelser här kan man väl säga. I alla fall marknad och tivoli och hela konceptet. Fredagar är barnfamiljernas kväll då det är "åk två för en" på karusellerna, och precis som det låter trångt, köer, högljutt och allmänt stressande. Vi (jag och T) sa redan innan att barnen får köpa ett häfte (5) biljetter var och ta med varsin kompis och således åka fem karuseller, välja varsin godisvariant och sen fick det vara bra med det. Räknade med pengaåtgång och allmänt tjafs om vilka karuseller som skulle åkas och den ena med det tredje, längtade inte precis.

Nån dag innan pratade jag med barnen om detta, de var helt med på noterna, Adam var inte ens särskilt sugen på att åka karusell över huvud taget sa han. På torsdagen frågade han om han måste gå på Marknan? Och nej det behövde han ju inte om han inte ville!

Han stannade således med glädje hemma på fredagen, Ida ville ta med sig en kompis men fick inte tag i nån som var tillgänglig så då bestämde jag och T att vi båda skulle åka in med henne. Vi gick först ett varv inne på tivolit och så fick hon välja vilka karuseller hon skulle åka. Hon fastnade bara för en; larven. På vår väg tillbaks till nämnda attraktion stötte vi på hennes kompis Alva. Hon hade en åkbiljett kvar att göra av med och visste inte vad hon skulle åka men ville gärna åka larven med Ida. Ida fick således åka på hennes biljett. På väg till bilen fick hon sen köpa godisremmar och sen var hennes kväll gjord, helnöjd var hon! Billigt och helt smärtfritt.

På lördagen ville jag in och gå lite på själva marknaden, Ida och T följde med. Ida ville gärna prova vinna nånting, hon har aldrig vunnit nånting menade hon. Vi tog återigen ett varv inne på tivolit, hon valde till slut en variant där man skulle "fiska" en påse och vinna ett gosedjur. Jag tänkte att hon säkert får nåt skräp, det brukar väl vara det i såna där "vinst varje gång-lotterier". Men hon drog upp en jättefin nalle som hon tyckte var jättesöt! Sen var vi på väg till bilen, men fick syn på ett sånt där skåp där man sätter i en peng och styr en klo som ska plocka upp ett gosedjur. Jag förklarade hur svårt det var att vinna nånting på såna, klon är ju så slapp, men det var just en sån klo hon pratat om att försöka vinna med så hon var ju tvungen att testa. I med en guldpeng och så styrde hon iväg spaken. Tryckte ner den, den hamnade lite utanför men upp kom en rymdhund! Maken till glad tjej får man leta efter!! Hon som aaaaaldrig vinner nånting, hon var alldeles lyrisk! Och en bättre marknadshelg hade hon väl knappast kunnat ha. =) Goungen.

Blog image

v40Blandat

Posted by Hanna Fri, September 28, 2012 22:41:14
Testar bloggalmanackaBlandat

Posted by Hanna Fri, September 28, 2012 22:04:15SommarBlandat

Posted by Hanna Fri, August 17, 2012 22:38:33

Sista veckan på semestern och det blev äntligen sommar på riktigt! Sol och varmt hela veckan. Typiskt nog började T att jobba denna vecka men jag har haft fritids här hemma (barnen har haft varsin kompis) och så har vi varit i Sportparken och på Maln flera dagar i rad. Det gäller att suga ut det sista ur sommaren!

Men nu får det vara nog. Adam och Hugo har typ bott med varann de senaste veckorna (har turats om att sova över hos varann) men nu är det uppladdning och omställning inför skolstart på onsdag som gäller.

I vanliga fall brukar jag tycka att det är rätt skönt att komma igång med vanliga rutiner igen men inte i år av nån anledning. I och för sig skulle jag inte vilja vara ledig hur länge som helst men jag har ingen vidare lust att börja jobba heller.. Kanske för att två av tre av dem jag brukar prata med på jobbet är föräldralediga. Eller så är det "fritiden" som inte känns så lockande, nästa vecka har Adam fem ispass med hockeyn, två fotbollsträningar och match på söndag. Dessutom måste vi jobba på en a-lagsmatch samma söndag fick jag veta idag plus att jag ska jobba på en löptävling på lördag. Utöver det är det de vanliga tre friidrottsträningarna men ingen tävling faktiskt! Men tränarmöte på onsdag kom jag på nu. Nånstans däremellan hade jag tänkt uppdatera fotodagboken som jag inte hunnit med sen i början av juli, har bara ca 900 bilder att gå igenom.

Jaja på nåt sätt ska det väl lösa sig! Det brukar det ju göra.

Nej sängen nu, friidrottstävling i Timrå imorgon! På söndag ska Ida på kalas och Adam har bortamatch med fotbollen. Skönt att jag är ledig på måndag och tisdag också.. =)

Blog image
Blog imageBlog image

OturFamilj

Posted by Hanna Thu, July 05, 2012 18:32:36

I tisdags morse när Ida skulle kliva ner från (loft)sängen trampade hon på sina nyvässade färgpennor som stod i en burk på golvet. Skrik och panik förstås, hon fick jätteont och blev jätterädd. Två av uddarna gick av och fastnade i foten. Den ena fick T ut men var osäker på om det var fler där. Hon hade dock jätteont som sagt så jag bad honom ringa sjukvårdsrådvigningen. Han blev senare uppringd av Hälsocentralen men de hade inte tid att ta emot henne. Han fick rådet att köpa alsolsprit och lägga omslag på såret, det skulle eventuellt dra ut udden. Hon hade det på resten av dagen, på kvällen när jag kom hem försökte jag få ut udden med en pincett men jag fick knappt röra foten. Det gjorde både ont och så var hon rädd, rädd att det skulle vara farligt, att udden skulle åka in i foten (som T otaktiskt nog kläckte ur sig..), rädd att åka till läkaren, rädd för allt och lite till. Hon fick i alla fall sova med omslaget, så mycket mer kunde vi inte göra på kvällen.

Blog image
Hon sov bra hela natten men hade fortfarande (förstås) väldigt ont när hon vaknade. Jag åkte ju till jobbet innan hon vaknade men T ringde HC på förmiddagen och de fick komma dit. Läkaren där rörde inte ens under foten utan sa direkt att de skulle åka till akutmottagningen på sjukhuset i stan där de hade bättre resurser att bedöva och få ut udden. De fick ta en sjuktaxi dit, jag mötte upp dem utanför och följde med in. Ganska snabbt kom en sköterska och la på emla-salva för att bedöva, sen fick vi vänta lite. Jag var tvungen att åka och fortsätta jobba men T ringde lite senare och sa att läkaren tittat på foten och sagt att det blir operation och att hon måste sövas! Ida hade blivit hysteriskt rädd och började gråta okontollerat när hon hörde det, den stackars AT-läkaren visste nog inte riktigt hur hon skulle bete sig. I alla fall så var hon tvungen att fasta i minst 6h innan operation och eftersom hon ätit frukost kl 09:30 så fick hon vänta till minst 15:30. Till 13:30 fick de dock "ledigt" så de fick låna en rullstol för att gå på stan en stund. Själv delade jag klart trappdistriktet jag höll på med, sen kompade jag resten av dagen för att kunna vara med på sjukhuset.

Blog image
Jag mötte upp T och Ida utanför sjukhuset kl 13:30, så gick vi in tillsammans. Hon hade hunnit bearbeta det faktum att hon skulle opereras så hon var vid ganska gott humör, men det syntes att hon var orolig. Vi fick träffa narkosläkaren som berättade vad som skulle hända och så satte de dropp i armen. Det var jätteläskigt tyckte Ida, jag fick hålla för hennes ögon och prata om annat med henne, hon behärskade sig men inte så mycket mer. När det var klart fick hon en liten nalle och en penna i form av en spruta för att hon varit så duktig, det uppskattades av damen! Sen fick vi sitta och vänta på ett rum, Ida tittade på en film så länge.

Blog image
Efter 15:30 kom en sköterska och sa att Ida skulle duscha med en speciell tvättsvamp så vi hjälpte henne med det. Hon fick ta på sig sjukhuskläder och sätta sig på sängen, hon fick inte sitta i rullstolen eller nån annan stol mer. Skjortan hon fick var jättemysig tyckte hon, hon ville ta med den hem. =)

Blog image
Sen fick vi vänta lite till, under tiden hann jag träffa Emelie och Ante som låg på neo med Hugo lite längre bort i samma korridor. Jag fick kika lite på Hugo också genom fönstret!

Så småningom kom i alla fall sköterskorna och meddelade att det var dags att åka ner på op. Jag tyckte det var nya sköterskor hela tiden, alla ville ta i hand men Ida vägrade befatta sig med någon, än mindre svara på några frågor. Hon nickade och skakade på huvudet, i övrigt fick pappa svara för henne. Nere på op väntade än fler personer, Ida fick på sig en snygg mössa, även pappa fick en mössa plus en rock och snygga blåa skoskydd. En förälder skulle få följa med in när hon sövdes och Ida ville att pappa skulle vara den som följde med. En trevlig sköterska (?) vid namn Marcus pratade glatt med Ida och kom med en handdocka i form av en ko. Ida var dock inte road, jag tyckte nästan lite synd om Marcus men hon fick i alla fall behålla kon. =) Ida var så rädd så hon skakade i hela kroppen men hon var ändå helt lugn. De frågade till och med om hon fått nån lugnande medicin men det hade hon ju inte. Vi fick vänta tills operationssalen var färdig och sen var det dags att sövas. Jag fick ju inte följa med, men hon hade suttit i T:s famn och fått andas i en syrgasmask, hon skulle blåsa upp en ballong. Efter en stund sa hon att hon var snurrig, då fick T lägga henne på operationsbordet och så somnade hon.

Blog image
Vi fick sätta oss i korridoren utanför op och vänta. När jag tidigare på dagen frågade narkosläkaren hur länge det skulle ta tippade han på 10-20 minuter. Vi insåg ju att vi skulle få vänta längre än så men när det nästan gått en timme kändes det ändå skönt när Marcus gick förbi på väg hem och sa att de snart var klara och att det gått bra. Lite senare hämtade de oss och så fick vi sitta på ett rum på IVA medans hon vaknade. Det var tydligen jobbigt att vakna, först frös hon så hon skakade och lät som om hon skulle kräkas men vi fick ganska snart kontakt med henne i alla fall. Hon slängde med huvudet, jag tror hon försökte sätta sig men det gick ju inte. Efter 10-15 minuter kunde hon prata lite, hon sluddrade dock så det var svårt att höra vad hon sa. "Jag har jätteont i magen för jag är så hungrig men det går bara inte att sätta sig upp" lyckades jag i alla fall uttyda. =) Yr var hon också. Hon kom tillbaks mer och mer och efter ett tag fick hon ta bort pulsmätaren och sen även droppet som hon nu hade i handen. Hon tyckte det var skönt att allt gått bra, nu är hon inte rädd för sjukhus och läkare längre för nu vet hon hur snälla alla är sa hon. När hon orkade hjälpte jag henne på toa, sen började vi byta kläder lite smått. Vid 20-tiden vinkade vi hejdå och så skulle vi åka och äta. Hon ville äta på Hoppes men det visade sig vara stängt så då tog vi McD istället. På väg dit mådde hon dock illa, jag fick stanna bilen och så kräktes hon i soppåsen. Sen kändes det bättre. T och hon åt på McD och sen åkte vi hemåt. Jag och Adam beställde pizza istället, vi var hemma strax efter 21:30. Skönt att vara hemma tyckte alla inblandade!

Blog image
Efter mat och annat gick jag och Ida och la oss, hon hade många frågor innan hon somnade men jag svarade så gärna på dem alla. Älskade vännen!! Vår tappra lilla tjej. <3

Blog image