Hanna

Hanna

Testrunda

IdrottPosted by Hanna Mon, April 09, 2012 18:19:03
Nu när det börjar bli varmare ute (läs: snön har smält bort) så tänkte jag börja cykla till och från jobbet ibland. Jag fick tillbaks cykeln från service förra veckan och eftersom det är påsklov och barnen är hemma hela den här veckan så tänkte jag göra premiärturen denna vecka. Dock ville jag testcykla en gång innan, dels för att se hur långt det är och dels för att se ungefär hur länge det tar. (Visst kan man mäta på en karta men hur kul är det egentligen på en skala?) Idag övertalade jag så Adam att följa med mig (det var inte så svårt) och så drog vi iväg.

I Adams tempo tog det ca 50 minuter att cykla hela vägen till jobbet och det var 12,5 km enkel väg. Jag drar alltså slutsatsen att jag inte behöver åka hemifrån mer än en timme innan jag börjar jobba. Varken han eller jag tyckte att det var jobbigt alls så vi cyklade runt lite i stan också. Bl.a. ville Adam till Sportparken (där vi även intog vår medhavda matsäck) och så åkte vi runt och tittade om några av Adams kompisar som bor där i krokarna var ute (det var de inte). Hemvägen var lite jobbigare, i alla fall för Adam, dels var det motvind och så blev han väl lite less också. Men det gick bra och när vi kom hem hade vi varit ute i 3 timmar och cyklat nästan 3 mil.


Förmiddagen fick vi förresten tillbringa på akuten då Teemu försökte med att skära upp baguetter med köttkniv. Det experimentet slutade med att han skar sig i fingret ända in till benet. Sjukvårdsrådgivningen tyckte att han skulle åka in och sy så det var bara att sätta sig i bilen. På akuten försökte de först limma ihop såret men det funkade inte så det slutade med några stygn. Så kan det gå!  • Comments(1)//hanna.kustbo.com/#post322