Hanna

Hanna

Fotboll

IdrottPosted by Hanna Sun, June 03, 2012 21:42:00

Igår var Ida iväg på sitt första poolspel i fotboll, eller hennes första fotbollsmatch över huvud taget. När hon väl bestämde sig för att börja träna fotboll ville hon ju absolut inte spela matcher, men nu har hon ändå varit inställd på att vara med på poolspelet. På lördag morgon fick hon nog dock lite ångest för hon ville inte längre åka, men vi hade ju packat väskorna och gjort matlådor och allt och tänkte att nervositeten nog släpper (men frågade man henne så var hon INTE nervös förstås).

Vi kom iväg, hon bytte om till matchställ (i det trängsta omklädningsrum jag varit in i, 30 tjejer plus vuxna..) och var med på uppvärmningen. IIK hade två lag eftersom de är så många, hon var i lag 1 och skulle spela första matchen 09:25. Hon höll dock fast vid att hon inte ville spela. Tyvärr hjälpte inte vädret heller till ett dugg, det var ca 6 grader, blåste och regnade. När det var dags att börja vägrade hon gå till planen, jag tvingade henne dit och försökte få henne att spela ett byte i alla fall, även Mats försökte men det var tvärnit. Vi stod i alla fall kvar och tittade på hela matchen (som IIK vann med 2-1) och sen åkte vi hem igen.

Jag tycker hon gjort enorma framsteg som över huvud taget åkte dit! Hon har ju bara precis börjat träna och känner egentligen inte till några regler eller matchupplägg eller nånting. Hon har ju aldrig varit intresserad tidigare, aldrig tittat på en match eller nånting. Nu ska vi börja titta på lite matcher på tv med henne och vara ute mycket och sparka på bollen. De har cup den 30/6, innan det hinner hon träna lite mer (de har träning 2ggr/vecka nu) och förhoppningsvis är det även bättre väder då så vi får se om hon vill vara med då. Annars får hon fortsätta med att "bara" träna, jag är bara så glad att hon gör nånting i grupp och rör på sig!

Adam däremot, där är det lite tvärtom. Efter varje träning grinar han och vill sluta med fotboll; "jag vill inte spela med det där skitlaget!", "de bara knuffas och drar i tröjan och stämplar mig", "det är aldrig nån som passar mig", "det går aldrig att passa till nån för ingen visar sig" osv. Matcherna däremot vill han spela, för där är det ju mot ett annat lag. Jag tror han har svårt för när hans egna lagkompisar spelar fult när de spelar match på träningarna. Dock får man ju inte spela match om man inte är på träningarna så hittills har jag ändå lyckats motivera honom att gå på träning. Tills förra måndagen, då fick jag inte dit honom. Jag messade tränaren och sa att han inte kommer, sen åkte jag dit och pratade med Uffe (skulle ändå på friidrotten, som Adam faktiskt var med på istället, han och jag körde fys). Jag berättade hur Adam kände och både han (Uffe) och jag tyckte att de ju måste lära sig att spela tufft då många andra lag gör det och då måste man ju kunna ta det, men han skulle försöka se så det inte blev personligt eller så. På onsdagen gick han på träning igen (han skulle inte dit sa han men jag mutade honom med skjuts och glass efteråt..). De hade ingen match denna helg men han har bestämt att han ska fortsätta spela till sommaruppehållet (för han vill vara med på Hudik Cup) och sen sluta. Den fighten tar vi dock i augusti när det drar igång igen, det kanske hinner hända mycket innan det.

  • Comments(0)//hanna.kustbo.com/#post324