Hanna

Hanna

Marknan

FamiljPosted by Hanna Fri, September 28, 2012 23:00:29
För några helger sen var det marknad här i stan, eller "Marknan" som det kort och gott heter i folkmun, en av årets största händelser här kan man väl säga. I alla fall marknad och tivoli och hela konceptet. Fredagar är barnfamiljernas kväll då det är "åk två för en" på karusellerna, och precis som det låter trångt, köer, högljutt och allmänt stressande. Vi (jag och T) sa redan innan att barnen får köpa ett häfte (5) biljetter var och ta med varsin kompis och således åka fem karuseller, välja varsin godisvariant och sen fick det vara bra med det. Räknade med pengaåtgång och allmänt tjafs om vilka karuseller som skulle åkas och den ena med det tredje, längtade inte precis.

Nån dag innan pratade jag med barnen om detta, de var helt med på noterna, Adam var inte ens särskilt sugen på att åka karusell över huvud taget sa han. På torsdagen frågade han om han måste gå på Marknan? Och nej det behövde han ju inte om han inte ville!

Han stannade således med glädje hemma på fredagen, Ida ville ta med sig en kompis men fick inte tag i nån som var tillgänglig så då bestämde jag och T att vi båda skulle åka in med henne. Vi gick först ett varv inne på tivolit och så fick hon välja vilka karuseller hon skulle åka. Hon fastnade bara för en; larven. På vår väg tillbaks till nämnda attraktion stötte vi på hennes kompis Alva. Hon hade en åkbiljett kvar att göra av med och visste inte vad hon skulle åka men ville gärna åka larven med Ida. Ida fick således åka på hennes biljett. På väg till bilen fick hon sen köpa godisremmar och sen var hennes kväll gjord, helnöjd var hon! Billigt och helt smärtfritt.

På lördagen ville jag in och gå lite på själva marknaden, Ida och T följde med. Ida ville gärna prova vinna nånting, hon har aldrig vunnit nånting menade hon. Vi tog återigen ett varv inne på tivolit, hon valde till slut en variant där man skulle "fiska" en påse och vinna ett gosedjur. Jag tänkte att hon säkert får nåt skräp, det brukar väl vara det i såna där "vinst varje gång-lotterier". Men hon drog upp en jättefin nalle som hon tyckte var jättesöt! Sen var vi på väg till bilen, men fick syn på ett sånt där skåp där man sätter i en peng och styr en klo som ska plocka upp ett gosedjur. Jag förklarade hur svårt det var att vinna nånting på såna, klon är ju så slapp, men det var just en sån klo hon pratat om att försöka vinna med så hon var ju tvungen att testa. I med en guldpeng och så styrde hon iväg spaken. Tryckte ner den, den hamnade lite utanför men upp kom en rymdhund! Maken till glad tjej får man leta efter!! Hon som aaaaaldrig vinner nånting, hon var alldeles lyrisk! Och en bättre marknadshelg hade hon väl knappast kunnat ha. =) Goungen.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.