Hanna

Hanna

Hockeylördag

IdrottPosted by Hanna Sat, September 29, 2012 21:28:24
För två veckor sen hade Adam hockeycup i Sollefteå. De andra i laget åkte redan på fredag kväll och sov över i en skola men av olika anledningar bestämde vi att jag och Adam skulle åka på lördag morgon. Hugo ville också följa med så det fick han. Eftersom det är 20 mil att köra och första matchen började 10:20 så åkte vi strax efter 06. Hugo sov över hos oss natten mot lördag, hans mamma undrade när vi skulle komma hem och jag drog matchschemat lite snabbt, räknade med att sista matchen skulle gå vid 17:20 eftersom jag räknade med att de inte skulle gå till final.

De var fem deltagande lag och alla spelade mot alla i en enkelserie, fyra matcher var alltså, och sen skulle de två lag som fått flest poäng spela final mot varandra. HHC började att spela mot Kramfors, ett lag de vunnit mot förut. Det gjorde de även denna gång, matchen slutade 10-1 till HHC (Kramfors enda mål gjordes av HHC:s målvakt då han räddade ett skott av en Kramfors-spelade som kom fri men missbedömde vart han hade stolpen när han skulle fösa ner pucken bakom mål). Jag och Johanna pustade ut och tyckte det var skönt att de i alla fall hade en vinst med sig, även om de skulle förlora resterande matcher så skulle de i alla fall inte åka hem poänglösa.

Andra matchen gick mot Timrå. Denna match var lite jämnade men slutade ändå 4-0 till HHC. Jubel och klang, två raka vinster och självförtroendet på topp! Utgångsläget kunde inte vara bättre inför tredje matchen, mot Sollefteå som de aldrig vunnit mot förut (och för övrigt det lag som vann cupen på Glysis i våras). Matchen blev en rysare, men HHC gick segrande ur striden och kunde plocka hem ytterligare tre poäng. Matchen slutade för övrigt 2-3.

Nu återstod bara en match i grundspelet, mot Sundsvall. Det stod dock redan klart att även finalen skulle komma att spelas mellan just HHC och Sundsvall eftersom även Sundsvall vunnit alla sina tidigare matcher. Då hela tidsprogrammet var 30-40 minuter försenat och finalen alltså inte skulle komma att starta förrän närmare 20:30 tyckte vi att de lika gärna kunde köra sista grundspelsmatchen som final istället. Så blev det också och även denna match blev en rysare. Den slutade dock till slut 5-7 till HHC, vinst i alla matcher och totalseger i cupen! Lyckliga killar och tjej!

Prisutdelningen skulle ske efter den allra sista matchen för dagen (en gruppspelsmatch mellan Timrå och Sollefteå) men när våra spelare duschat hade den matchen inte ens börjat så det drog ut lite på tiden. Till slut fick de dock sina medaljer och buckla och vi började rulla hemåt strax före 21. Både killarna ville äta på Donken i Sundsvall och fick mig att lova att väcka dem om de somnat, nåt jag trodde de skulle göra på stört. De somnade dock inte förrän typ en kvart innan vi anlände till McD så de var lite snurriga men mat ville de ha.
Efter påfyllning rullade vi vidare hemåt och var hemma vid 23:30. (Jag släppte av Hugo hemma.) Raka spåret i säng, trött, nöjd och glad kille! (Som för övrigt nu ville efteranmäla sig till nästa cup i Valbo som han först inte var så sugen på att vara med på..) =)  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.